Erőszak

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a feleségét hazarabló férfi

A nő több sms-üzenetet küldött új élettársának azzal, hogy elrabolták, ezért a férfi a házhoz ment, és értesítette a rendőrséget.

2021.02.11 04:28MTI

Jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélték - három év próbaidőre felfüggesztve - azt a baranyai férfit, aki feleségét, aki korábban elköltözött tőle, akarata ellenére visszavitte a közös lakásba 2017 nyarán - tájékoztatta a Pécsi Törvényszék szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a vádlott házassága 2017 elején romlott meg, a feleség ezért elköltözött egy másik településen élő férfihoz. A férj ezután két gyermekével - köztük az ügy negyedrendű vádlottjával - egyedül maradt a közös családi házban.

A férfi elhatározta, hogy feleségét - annak akarata ellenére is - hazaviszi, ezért két társával úgy döntött, kocsival elrabolják a nőt, amikor az hajnalban autóbusszal munkába indulna. A három férfi 2017 júniusában ment el a nőért: a buszmegállóban álló sértettet a másodrendű vádlott a karjánál fogva megragadta, a gépkocsihoz húzta, majd úgy lökte be az autó hátsó ülésére, hogy a hátul ülő elsőrendű vádlott behúzta a feleségét a gépkocsiba.

Ezután, a hangosan tiltakozó asszonnyal együtt mentek el a közös házhoz. A nő több sms-üzenetet küldött új élettársának azzal, hogy elrabolták, ezért a férfi a házhoz ment, és értesítette a rendőrséget.

Amikor a férfi a házhoz ért, és a nő ki akart hozzá menni, a férj nem engedte. A feleség végül öklével kitörte a bejárati ajtó üvegét, eközben az élettársa a gépkocsival nagy sebességgel az udvarra hajtott. Ekkor az őt figyelő elsőrendű és negyedrendű vádlott vasvillával, illetve vascsővel ütni kezdte az autót; a rendőrök ezt követően érkeztek meg a helyszínre.

A Komlói Járásbíróság tavaly februárban az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése és társtettesként elkövetett rongálás miatt másfél év börtönbüntetésre ítélte három év próbaidőre felfüggesztve. A másod- és harmadrendű vádlottat ugyanezen bűnök miatt ítélték el, előbbi egy év nyolc hónap börtönbüntetést kapott, utóbbit pedig többszörös visszaesőként egy év tíz hónapos büntetéssel sújtották. A negyedrendű vádlottat egy évre próbára bocsátották rongálás miatt.

A jogerős ítélet szerint a másod- és harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértése miatt mondták ki bűnösnek, míg a negyedrendű vádlottat társtettesként elkövetett rongálás miatt marasztalták el. Ezért a bíróság a másodrendű vádlottat egy év nyolc hónap börtönre, a harmadrendű vádlottat - mint többszörös visszaesőt - egy év börtönre ítélte, valamint a negyedrendű vádlottat egy évre próbára bocsátotta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.