Állatkínzás

Brutális denevérmészárlás történt Miskolcon

A természetvédelmi kár több mint kétmillió forint.

2021.01.08 05:30ma.hu

Minden bizonnyal nem tett jó a denevérek jóhírének a koronavírus-járvány, amelynek következményeivel egyre nehezebben birkóznak meg az emberek. Sokan a szeretteiket, sokan a megélhetésüket vesztették el a pandémia miatt.

Nem tudni egyelőre, hogy ez, vagy csupán bestiális állatkínzási hajlam vezetett oda, hogy csütörtökön téli álmot alvó denevéreket mészároltak le Miskolcon.

Miskolc belvárosában egy épület oldaláról elkezdték lebontani a  burkolatokat, ami alatt több tucat denevér aludt téli álmot. "Délután kapták a hívást miszerint a helyszínen rengeteg denevér sír és denevérek vannak mindenfelé. Azonnal a helyszínre mentünk és beigazolódtak a telefonban mondottak. Senkit nem találtunk a területen, csak síró denevéreket. Az épület mellett rengeteg magatehetetlen, átfagyott és halott denevér volt szanaszét szóródva. A rendőrség segítségét kértük, illetve a Bükki Nemzeti Parkot is értesítettük. Hamar kiért a rendőrség és a nemzeti park is, addigra már a felét összeszedtük a denevéreknek. Kihallgatás, helyszínelés, adatok felvétele mostanáig tartott. 58 élő denevért és 23 halott denevért számoltak meg a nemzeti park munkatársai. Az élő denevéreket átszállították egy másik természetes élőhelyre, ahol zavartalanul tudják folytatni a téli álmukat. A halott denevérek tetemeit a rendőrség és a nemzeti park kérésére mi lefagyasztjuk" - írta a Mályi Madármentő Állomás a Facebookon.

A természetvédelmi kár több mint 2.000.000 forint!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.