Bűncselekmény

Azonosították a férfit, aki rájött, hogyan lehet csalni a nemzeti konzultáción

A kibernyomozók lefoglalták a férfi informatikai eszközeit.

2020.12.17 16:31ma.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kiberbűnözés Elleni Főosztálya feljelentések alapján folytat nyomozást információs rendszer vagy adat megsértése bűntettének gyanúja miatt.

Az elsődleges információk szerint a legutóbbi nemzeti konzultáció weboldalát üzemeltető NISZ Zrt. tömeges kitöltést észlelt az online kérdőív vonatkozásában. Megállapították, hogy néhány azonos IP-címről többezres nagyságrendben érkeztek online kérdőívek. A tömeges kitöltésekről - ismeretlen személy - közösségi felületen több olyan videót is közzétett, amelyeken az volt látható, hogy egy automatikus kitöltést lehetővé tévő program segítségével fiktív adatokkal válaszolják meg az online konzultációs kérdőívet.

A kibernyomozók az eljárás során azonosították a videók feltöltőjének személyét, akinek tartózkodási helyén 2020. december 16-án kutatást és lefoglalást tartottak. A férfi informatikai eszközeit a KR NNI munkatársai lefoglalták, ezen eszközök vizsgálata és elemzése jelenleg is folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.