Többen látták? Francia rendőrök keresik a lányt

Budapest utcáin kéregetett Ophélie?

Két francia rendőr utazott Budapestre, hogy kivizsgálja azoknak a tanúvallomásait, akik állítólag januárban látták a tavaly decemberben Budapesten eltűnt francia diáklányt, Ophélie Bretnacher-t.

2009.01.29 06:34MTI

Az emberek sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények elleni küzdelmet összehangoló francia hivatal, az OCRVP két rendőre a párizsi ügyészség által a magyar hatóságokhoz intézett újabb jogsegély-kérelemmel összhangban utazott Budapestre. Két tanú, közöttük egy ügyvédnő azt mondta, hogy január 10-én, illetve 15-én - azaz majd egy hónappal eltűnése után - látott egy fiatal lányt, aki Ophélie Bretnacher-re hasonlított. 

A fiatal nő szerintük zavartnak látszott és kéregetett Budapest központjában. A két tanú az egyik rendőrkapitányságra ment, ahol azt mondták, hogy felismerték Ophélie-t a rendőrök által mutatott fotókon - jelentette az AFP hírügynökség. 

A párizsi ügyészség decemberben indított bűnügyi eljárást a diáklány szüleinek panasza nyomán, akik emberrablás és fogva tartás címén tettek feljelentést. A magyar Legfőbb Ügyészség a szülők törvényes képviselőinek beadványára hasonló címen indított nyomozást január 22-én. Ophélie Bretnacher az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra szeptemberben. A 22 éves lányt utoljára december 4-én éjjel egy szórakozóhelyen látták, ahonnét haza indult. Azóta nem tudnak róla. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.