Közlekedés

Fénysorompót és két autót tarolt le egy részeg kamionos - fotók

Az M3-ason fogták el.

2020.11.28 08:56ma.hu

A Pest megyei közlekedési járőrök 2020. november 27-én a kora esti órákban kaptak riasztást, hogy az M3-as autópályán egy kamion a belső sávban áll, sofőrje valószínűleg ittas. A járőrök kiérkezésekor két autóvezető már rávette a férfit, hogy húzódjon le a leállósávba, majd amikor kinyitották a fülke ajtaját, már érezték rajta az erős alkoholszagot. Az autósok elmondták a rendőröknek, hogy kilométerek óta követték a kamiont, megelőzni nem merték, mert össze-vissza haladt a sávok közt.

Fotók: police.hu

A 40 éves kamionsofőr alkoholszintje a szondáztatásnál meghaladta az 1,6 ezrelék légalkoholszintet, előállítást követően a mintavételt végző orvos megállapítása szerint is súlyosan ittas állapotban volt.

A Pest megyei rendőrök az intézkedés közben budapesti kollégáikkal egyeztettek, akik a férfit összefüggésbe hozták két autó összetörésével és egy vasúti fényjelző kidöntésével is.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 40 éves sofőr az elfogását megelőző órában a Szerencs utcánál kamionjával nekiütközött a vasúti átjáró fényjelzőjének, majd továbbhajtott és nekiment két parkoló autónak is; az egyik autó az ütközés erejétől egy villanyoszlopnak is nekicsapódott. A férfi ezután az M3-as autópálya irányába hajtott el.

A balesetek során senki nem sérült meg, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya ittas vezetés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.