Bűnügy

Elsodort autójával egy rendőrt a menekülő drogdíler, kilőtték a kerekét Velencén - videó

A gárdonyi lakhelyű férfit elfogták, gépkocsijából mintegy hat kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot foglaltak le a BRFK felderítői.

2020.11.18 19:34ma.hu

Feltételezett kábítószer-kereskedő autóját akarták megállítani a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály, Kábítószerbűnözés Elleni Osztály nyomozói 2020. november 18-án 14 óra 30 perc körül egy parkolóban Velence belterületén.

A férfi nem állt meg a rendőri jelzésre; gázt adott, és elsodort egy nyomozót, aki az elsődleges adatok alapján könnyebben megsérült. A rendőrt biztosító egyik kollégája egy célzott lövést adott le a menekülő gépkocsi kerekére, de a dílert ez sem állította meg.

Az autó - nyomában a felderítőkkel - tovább száguldott, végül néhány kilométerrel távolabb, Nadap és Lovasberény között tudták a rendőrök megállásra kényszeríteni. A gárdonyi lakhelyű férfit elfogták, gépkocsijából mintegy hat kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot foglaltak le a BRFK felderítői. A lövés nem okozott személyi sérülést.

Az eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály folytatja. Hivatalos személy elleni erőszak miatt az illetékes ügyészséget értesítették.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.