Emberölés

Egy év fogházra ítélték a társát lelövő olasz vadászt Tatabányán

A lövedék eltalált egy tőle 91 méterre lévő lesen tartózkodó másik vadászt, aki a helyszínen meghalt.

2020.11.18 15:01MTI

A Tatabányai Törvényszék jogerősen egy év fogházra és tíz év vadászattól eltiltásra ítélt egy olasz férfit, aki vadászat közben véletlenül elsült fegyverével halálra sebezte társát - közölte a törvényszék sajtótitkára szerdán az MTI-vel.

Sós Réka tájékoztatása szerint a Bakonysárkány és Aka közötti erdőben 2017 őszén, esti, ködös időben az elkövető segítőjével, a lesről lejőve, gyalog indult a vad után. Lövésre készülődés közben belenézett a távcsőbe, közben megbotlott, és a fegyver elsült. A lövedék eltalált egy tőle 91 méterre lévő lesen tartózkodó másik vadászt, aki a helyszínen meghalt.

A Komáromi Járásbíróság 2019. december 4-én a férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt egy év fogházbüntetésre ítélte és tíz évre eltiltotta a vadász foglalkozástól.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett; az ügyet másodfokon a Tatabányai Törvényszék bírálta el és az elsőfokú bíróság döntését helybenhagyta, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.