Szakértő vizsgálja

12-14 éves lehetett a fiú, akinek a maradványait megtalálták Szántódpusztánál

A csontokat igazságügyi orvos szakértő vizsgálja, hogy megtudják: gyilkosság áldozata lehetett-e a fiú.

2020.10.29 08:53ma.hu

Nagyjából egy éve, 2019. december 16-án találták meg Szántódpuszta közelében egy tinédzser holttestének maradványait. Mint kiderült, emberi csontokat tartalmazó zacskót talált Szántódnál egy gombászó házaspár.

A csontokat igazságügyi orvos szakértő vizsgálja, hogy megtudják: gyilkosság áldozata lehetett-e a fiú. Simon Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Igazságügyi Orvostani Intézetnek igazgatója szerint egy 12-14 éves fiú maradványai kerülhettek elő, aki valamikor az elmúlt húsz évben halt meg. Azt is mondta, hogy az is előfordulhat, hogy nem találnak sérülést a csontokon, ebben az esetben pedig se kizárni, se megállapítani nem lehet az idegenkezűséget.

"Hiszen például egy szívet ért szúrás, vagy megfojtás a csontokon nem ejt nyomot" - magyarázta az ATV-nek a szakértő. Tehát csak akkor tudnak megalapozott véleményt formálni, ha a csonton nyomot hagy a támadás.

A régóta eltűnt gyerekek szülei súlyos lelki terhet cipelnek, mert teljes bizonytalanságban élnek - magyarázta a klinikai szakpszichológus. Káplár Mátyás hozzátette, a szülőknek csak az jelenthet megnyugvást és indíthatja el a gyász folyamatát, ha előkerül halott gyermekük holtteste.

A fiú személyazonosságára akkor derülhet fény, ha a szakemberek összevetik a csontokból nyert adatokat az elmúlt húsz évben eltűnt gyerekek mintáival. A rendőrség digitális módszerekkel rekonstruálta, hogyan nézhetett ki az eltűnt tinédzser, várják, hogy jelentkezzen, aki ráismer.

Forrás: police.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.