Baleset

Látta a cserbenhagyót, ezért gyorsan lefotózta a rendszámát, majd ment is a rendőrségre

Egy állampolgár fotózta le a balesetet okozó autót, hogy segítse a rendőrök munkáját.

2020.10.20 16:56ma.hu
Fotó: Police.hu

Segítségnyújtás nélkül hajtott tovább az a sofőr, aki egy helytelenül megválasztott előzési manővert követően balesetet okozott Sajószögednél - tájékoztatta a ma.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Police.hu

A 35-ös számú főút 11. kilométerszelvényében 2020. október 17-én 18 óra 15 perckor személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyben két személyautó összeütközött és három személy megsérült.

A helyszínre érkező rendőröknek a balesetben érintett sofőrök elmondták, hogy egy harmadik autós szabálytalan előzési manővere miatt ütköztek össze. A balesetet okozó sofőr azonban megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Ekkor a helyszínen megjelent egy furgont vezető férfi, aki elmondta, hogy a kérdéses autós őt is hirtelen fékezésre kényszerítette. A járművet egy kereszteződésben utolérte és mivel sem a sofőr, sem utasa jelzéseire nem reagált, így lefényképezte a rendszámot.

A rendszám birtokában a rendőrök hamar azonosították a balesetet okozó tiszavasvári házaspárt. A férjet segítségnyújtás elmulasztása bűntett, míg utasát segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.