Baleset

Itt a videó a kispesti autószerelő műhelyben történt robbanásról

Egy gázüzemű autó tartálya okozhatta.

2020.10.19 11:30ma.hu

"Pont a szomszéddal sétáltattuk az állatokat, amikor megremegett a fold, a panelházak es ablakok. Mély, öblös robbanás volt. Mint amikor ledobnak egy bombát" - írta a ma.hu egyik olvasója.

Mint ismeretes, a XIX. kerületbe, a Vécsey utca és az Üllői út sarkára riasztották a fővárosi tűzoltókat vasárnap délben, mert egy kétszáz négyzetméteres autószerelő műhelyben történt robbanás, majd keletkezett tűz. A robbanásban a környező házak ablakai betörtek, és a szomszédos ház egyik fala is megrongálódott. A fővárosi tűzoltók a lángokat négy vízsugárral oltották el - tájékoztatta a ma.hu-t a Fővárosi Katasztrófavédelem.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnapi tájékoztatása szerint robbanás történt, majd tűz ütött ki a XIX. kerületi Vécsey utcában egy autószerelő műhelyben vasárnap délben. A tűzoltók a lángokat eloltották.

A robbanást egy gázüzemű autó tartálya okozhatta, ezután keletkezett a tűz a 200 négyzetméteres épületben - mondta Kisdi Máté szóvivő.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: két mentőegységet riasztottak a robbanáshoz, a helyszínen egy sérültet kellett ellátni. A 37 éves férfi könnyebb sérültnek minősült, horzsolásokat és enyhe, kis kiterjedésű égési sérülést szenvedett, valamint a bokáját fájlalta. Ellátták a sebét, majd a baleseti sebészet ügyeletére szállították - közölte a szóvivő.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.