Munkahelyi baleset

Befejezte a munkát a katasztrófavédelem Dunaföldváron

A délutáni órákban átfejtették a tartályból a veszélyes anyagot.

2020.10.11 05:14MTI

Befejezte a munkát a katasztrófavédelem a Pannonia Bio Zrt. dunaföldvári etanolüzemében, ahol péntek reggel ipari baleset történt.

A katasztrófavédelem szombat este azt közölte az MTI-vel, hogy a délutáni órákban átfejtették a tartályból a veszélyes anyagot. Hozzátették, hogy a klórgáz szivárgását sikerült megszüntetni, a katasztrófavédelmi mobil labor és a tűzoltóegységek befejezték munkájukat a helyszínen.

A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit - írták.

A cég korábban azt közölte, hogy egy 6 köbméteres tartályban tárolt 4500 liter hipóhoz eddig tisztázatlan okból 400 liter salétromsav keveredett, aminek következtében jelentős mennyiségű klórgáz szabadult fel, és többen rosszul lettek az üzem területén.

Az esemény az üzem 47 munkatársát érintette, akik közül 28 embert szállítottak kivizsgálásra kórházba, hármat közülük megfigyelésre bent tartanak - közölte a társaság.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta pénteken az MTI-t, hogy a balesetben tizenhárman súlyos, tizenöten könnyű mérgezést szenvedtek. A gázmérgezés tünetei között volt torokkaparás, könnyezés, köhögés és nehézlégzés. A sérülteket ellátásra, illetve megfigyelésre a dunaújvárosi, székesfehérvári, szekszárdi és kecskeméti kórházba szállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.