Bűnügy

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandára csaptak le a rendőrök - videó

Közel kilencven rendőr mintegy harminc szolgálati autóval szállt meg több helyszínt Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

2020.10.07 11:52MTI

Új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandára csaptak le a rendőrök kedd hajnalban három megye kilenc helyszínén - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délelőtt a police.hu oldalon.

A tájékoztatás szerint a Ceglédi Rendőrkapitányság által koordináltan közel kilencven rendőr mintegy harminc szolgálati autóval szállt meg több helyszínt Pest, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A rendőrök 12 embert előállítottak és közülük két, kereskedéssel foglalkozó gyanúsított letartóztatását kezdeményezték. Két előállítottat kábítószer birtoklása vétségével, egy jászkarajenői család három előállított tagját értékesítéssel gyanúsították meg - fűzték hozzá.

A rajtaütés helyszínein új pszichoaktív anyaggal szennyezett tasakokat, alufóliákat, csomagoló anyagokat, tucatnyi mobiltelefont és okos eszközt, közel 9 millió forint értékben gépkocsikat, laptopot, elektronikai berendezéseket és arany ékszereket foglaltak le.

Hat - köztük a két őrizetbe vett - gyanúsítottal szemben bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, három gyanúsítottal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, illetve két gyanúsítottal szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.