Baleset

Álló kamionba csapódott egy menekülő autó Veszprémben - helyszíni fotókkal

Az embercsempész úgy gondolta, hogy öt emberrel az autójában el tud menekülni. Tévedett. Két rendőr is megsérült Veszprémnél.

2020.10.02 08:04ma.hu

A Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztályának információi alapján a Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei 2020. október 1-jén 18 óra 58 perckor meg akartak állítani egy személyautót a megyeszékhely határában - amelyben feltehetően illegális migránsok utaztak -, azonban a jármű vezetője nem állt meg a rendőri jelzésre.

A rendőrök követni kezdték, azonban a gépkocsi egy áruház mögötti szervizútra hajtott nagy sebességgel, majd a rendőrautónak ütközött és egy álló kamionba csapódott. A baleset során a személygépkocsiban utazó hat ember, valamint a szolgálati autóban utazó két rendőr megsérült, többen közülük súlyosan. Egy embert feszítővágóval szabadítottak ki a kocsiból.

A rendőrség közleménye szerint felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy az esettel összefüggésbe hozható egy másik személy is, akit az ajkai rendőrök a 8-as számú főút 73. kilométer szelvényében fogtak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.