OMSZ

Nem sokon múlt a tragédia: egy egész család élete veszélyben volt

A lakásban ugyan volt szén-monoxid-jelző készülék, de a hirtelen jött lehülés miatt még nem volt beüzemelve.

2020.09.29 09:57ma.hu

Elviselhetetlen fejfájásra riadt álmából az a két gyermekes péceli édesanya, aki elsőként férjét ébresztette fel ma hajnalban. Amikor azonban a családfő is hasonló tüneteket produkált, már a 10 év körüli gyermekeket is felkeltették. Hamar kiderült, hogy az ő fejük is fáj, így a család a mentők segítségét kérte.

A mentésirányító tanácsára azonnal szellőztetni kezdtek, amíg a riasztott mentőerők perceken belül helyszínre értek. A lakásban ugyan volt szén-monoxid-jelző készülék, de a hirtelen jött lehülés miatt még nem volt beüzemelve - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

A mentősök az egész családot megvizsgálták és kiderült, a készülék már minden bizonnyal órák óta visított volna, hiszen a mérgező széngáz hajnalra az egész lakást átjárta.

A mentők ellátásának köszönhetően a panaszok már a helyszínen jelentősen csökkentek és végül mindenkit stabil állapotban szállíthattak kórházba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.