Baleset

Előzés miatt haltak meg ketten Városlődnél - képek, videó

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.

2020.09.25 19:54ma.hu

Halálos baleset történt pénteken délután, Városlőd térségében a 8-as számú főúton. Bakler Zoltán rendőr őrnagy, közlekedésrendészeti osztályvezető - helyettes elmondta, a rendelkezésre álló adatok alapján egy Volkswagen típusú személyautó egy járműszerelvény előzésébe kezdett, amikor szemből a belső sávban érkezett egy autó. Az első autónak még sikerült elrántani a kormányt, így elkerülte az ütközést, azonban a mellette haladó, azonos irányba haladó autóval érintőlegesen ütközött. A Veszprém irányába másodikként közlekedő Opel típusú kisteherautó félfrontálisan ütközött a szabálytalanul előző kocsival, majd miután a Volkswagen megpördült, a harmadikként, szintén Veszprém irányába haladó Audi típusú gépkocsival frontálisan ütközött. Az Audiban hátul ülő 55 éves ajkai nő, valamint az Opelt vezető 31 éves veszprémi férfi olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A Volkswagent vezető 46 éves káptalanfai nő és hátul ülő két tizennégy év körüli gyermek megsérült a balesetben. A mentők összesen öt sérültet láttak el, közülük egy életveszélyes, kettő súlyos és két könnyű sérült volt. Őket két mentőhelikopterrel és több mentőautóval kórházba szállították. A helyszínen az ajkai és a veszprémi hivatásos tűzoltók dolgoztak, akik feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki az egyik kocsi sofőrjét, valamint az elhunyt személyt is. A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.