Illegális bevándorlás

Tizenhárom határsértőt és egy embercsempészt fogtak el Kondorosnál

A férfi kisteherautójának rakterében tartózkodó külföldiek közül öten afgán, négyen indiai, hárman pakisztáni, egyikük pedig szomáliai állampolgárnak vallotta magát.

2020.09.19 09:38MTI

Elfogtak a rendőrök 13 határsértőt és őrizetbe vették az őket Romániából Magyarországra csempésző román férfit szombat hajnalban a 44-es főúton, Kondoros külterületén - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A férfi kisteherautójának rakterében tartózkodó külföldiek közül öten afgán, négyen indiai, hárman pakisztáni, egyikük pedig szomáliai állampolgárnak vallotta magát. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A jármű vezetőjét embercsempészés bűntett gyanúja miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon állítják elő, a határsértőket pedig a Gyulai Határrendészeti Kirendeltségen hallgatják meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.