Erőszak

Egymillió forintra emelte a késes támadó nyomravezetői díját a Vasutasok Szakszervezete

Augusztus 14-én a lajosmizsei vonalon egy bliccelni próbáló utas késsel több helyen megszúrta a jegyvizsgálót, amikor arra figyelmeztette, hogy nem utazhat jegy nélkül.

2020.09.18 10:59MTI

A korábbi ötszázezer forintról egymillióra emelte a jegyvizsgáló nő késes támadójának nyomravezetői díját a Vasutasok Szakszervezete (VSZ), miután a rendőrség egy hónapja hiába keresi a tettest.

A szakszervezet pénteken, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: augusztus 14-én a lajosmizsei vonalon egy bliccelni próbáló utas késsel több helyen megszúrta a jegyvizsgálót, amikor arra figyelmeztette, hogy nem utazhat jegy nélkül. A nő azóta is kezelésre szorul.

A közlemény szerint Meleg János, a VSZ elnöke azt mondta, hogy az elkövetők nem úszhatják meg az ilyen és ehhez hasonló eseteket, ezért "fejpénz" kitűzésével próbálják meg segíteni a nyomozást. Szerinte tarthatatlan és akár életveszélyes is az, ami időnként a vonatokon történik, ezért ennek véget kell vetni. Ráadásul ha a támadót nem sikerül elkapni, "vérszemet kaphatnak" más hasonló gondolkodású, viselkedésű emberek is - tette hozzá az elnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.