Hős

Miközben várt a vonatra, elfogott két tolvajt a szabadnapos rendőr - videó

Budapest rendőrfőkapitánya jutalomban részesítette Szűcs Zsolt rendőr őrmestert.

2020.09.11 17:46ma.hu

A Készenléti Rendőrség járőrvezetője, Szűcs Zsolt r. őrmester 2020. szeptember 8-án szabadidejében, a Keleti pályaudvaron vonatra várt, amikor észrevette, hogy egy férfi és egy nő kiszemelt magának egy alvó férfit, majd elvették tőle mobiltelefonját. Az őrmester a kifosztók után ment, elfogta mindkét elkövetőt, majd értesítette a józsefvárosi rendőröket. A sértett - aki azóta visszakapta telefonját - elmondta, hogy elaludt a pályaudvaron, ezért nem vette észre, hogy elveszik tőle a telefont.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 39 éves G. Krisztiánt és a 40 éves H. Istvánnét kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya helytállásáért elismerésben és jutalomban részesítette Szűcs Zsolt r. őrmestert. ​

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.