Illegális bevándorlás

11 illegális migránst akart Ausztriába juttatni egy román sofőr - Győrnél fogták el

Az Ausztria felé haladó járműben a sofőrön kívül tizenegy férfi utazott, akik afgán és szír állampolgárnak vallották magukat.

2020.08.23 20:30MTI

Győrnél fogták el a rendőrök vasárnap reggel azt a román sofőrt, aki tizenegy illegális migránst akart Ausztriába juttatni - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A rendőrök négy megyére kiterjedő akcióval a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának információi alapján állítottak meg egy román furgont vasárnap reggel 7 óra 40 perckor Győrnél, az M1-es autópálya 107. kilométerszelvényében a közlemény szerint.

Az Ausztria felé haladó járműben a sofőrön kívül tizenegy férfi utazott, akik afgán és szír állampolgárnak vallották magukat. Ők magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, valamint személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök elfogták és előállították őket.

A közlemény szerint az elfogott illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a járművezetővel szemben pedig embercsempészés miatt indul eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.