A főváros tele van figyeletlen területekkel

Fekete lyukba esett Ophélie?

A francia diáklány eltűnése kapcsán elismerte a rendőrség, hogy nagyon sok "fekete lyuk" tátong Budapesten, azaz sok olyan hely van, amelyet nem tudnak figyelni a közterületi kamerákkal.

2009.01.22 08:23Népszabadság

Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány a Népszabadságnak azt mondta, hogy a rendőrségnek nincs pénze saját kamerákra. Korábban azt tervezték: ha a BKV kiépíti saját hálózatfigyelő rendszerét, akkor azt összekapcsolják a már meglévőkkel. 

A közlekedési vállalat azonban pénzhiány miatt mégsem tudta ezt megvalósítani eddig. A lap megjegyzi, hogy a fővárosi kerületek saját kamerarendszert működtetnek, a készülékek pedig oda kerülnek, ahová a helyiek kérik, a rendőrség ebbe nem szólhat bele. Bankok vagy magáncégek is gyakran használnak kamerákat, ezekről viszont nincs központi nyilvántartás, mert nem kell bejelenteni, ha valaki ilyet telepít.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.