Illegális bevándorlás

Embercsempészeket és migránsokat fogtak el az M7-es autópályán Székesfehérvárnál

Két magyar embercsempészt és kilenc - magát szír állampolgárnak valló - férfit fogtak el a rendőrök az M7-es autópályán, Székesfehérvár térségében.

2020.07.27 15:13MTI
police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a rendőrök két magyar járművet ellenőriztek, az egyikben utazott a kilenc illegális migráns, aki nem tudta igazolni magyarországi tartózkodása jogszerűségét. A gyanú szerint a másik sofőr "előfutóként" közreműködött a migránsok külföldre juttatásában.

Az elfogott külföldi férfiakat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A gépkocsivezetőket embercsempészéssel vádolják, amely alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható - áll a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.