Baleset

Hasba lőtt egy nézőt a lovasíjász egy bemutatón - vádat emeltek ellene

A férfi a lövéskor nem kellő gondossággal és odafigyeléssel járt el, a lövést az indokoltnál távolabbról indította el.

2020.07.23 14:53MTI

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség egy lovasíjász ellen, aki hasba lőtt egy nézőt tavaly augusztusban egy esztergomi bemutatón - közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Reszl Ildikó közleménye szerint 2019. augusztus 19-én, az Esztergomi Történelmi Napok keretében tartott bemutatón az egyik lovasíjász férfi a lövéskor nem kellő gondossággal és odafigyeléssel járt el, a lövést az indokoltnál távolabbról indította el. Emiatt a nyílvessző nem a megcélzott szalmabálába fúródott, hanem annak szélén megpattant, a földön ismételten irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott.

A néző nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, augusztus 20-án megműtötték, gyógyulása négy hétig tartott.

Az ügyészség a vádemelés mellett indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás nélkül, büntetővégzésben bocsássa próbára a férfit - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.