Bűnügy

Megölte és elásta édesanyját, majd megreggelizett a csorvási gyilkos

Reggeli közben arra az álláspontra jutott, hogy "ezt úgysem lehet megúszni", ezért végül feladta magát a rendőrségen.

2020.07.17 15:17MTI
MTI/Donka Ferenc

Egy hónapra elrendelték annak a csorvási férfinak a letartóztatását, aki csütörtök reggel egy késsel megölte édesanyját, majd holttestét elásta - tájékoztatta a Békés Megyei Főügyészség pénteken közleményben az MTI-t.

Mint írják, a 42 éves férfi csütörtök reggel csorvási lakóhelyén ököllel többször megütötte a vele együtt élő 62 éves édesanyját. Majd magához vett egy megközelítőleg 30 centiméter hosszúságú kést, és azzal a hátán és a nyakán többször megszúrta. A nő belehalt sérüléseibe.

Ezt követően a férfi a holttestet elásta, a vért feltakarította, az ehhez használt eszközöket elmosta, illetve eltüntette, a kést feldarabolta és a szennyvízcsőbe dobta. Ezután megreggelizett, de közben arra az álláspontra jutott, hogy "ezt úgysem lehet megúszni", ezért - egy pénzintézeti ügyintézés és a családtagok felkeresése után - csütörtök délután feladta magát a rendőrségen.

A letartóztatását azért rendelték el, mert felmerült a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve mert a férfi a bizonyítási eszközöket megsemmisítette és elrejtette - olvasható a közleményben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.