Sürgősségi eset

Bepanaszolta egy bácsi a mentőket, mert port kavartak, amikor egy kritikus állapotban lévő 10 éves gyerekért rohantak

Panasznak indult, dicséret lett belőle.

2020.07.13 17:44ma.hu

Egy villamosra váró 60 év körüli férfi azért tett panaszt az életmentőkre a
múlt héten, mert felverték a port egy Margit körúti megállóban.

A mentők kivizsgálták az “ügyet” és kiderült, hogy a jelzett időpontban valóban a dugóban araszolva kapott riasztást az egyik fővárosi eset kocsi, ami egy 10 éves gyermek segítségére indulva hajtott a sínekre.

"A rendelkezésre álló információkból megállapítható, hogy bajtársunk jól megválasztott sebességgel érkezett, és biztonságosan haladt át a megállón. A rutinos mentőtechnikus ráadásul a váltakozó hangmagasságú sziréna mellett, kürtszóval is igyekezett felhívni a figyelmet az érkező mentőautóra, a várakozók pedig több hátráló lépéssel jelezték, hogy segítik a mentő közlekedését" - írta az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A vizsgálat megállapította továbbá, hogy az egység mindenre kiterjedő körültekintése, a biztonságos sebesség és a legnagyobb jószándék nincs arányban a felvert por mennyiségével, ennek ellenére az OMSZ az okozott kellemetlenségért elnézést kér.

"Bajtársaink dokumentációját tovább olvasva egyébként az is kiderült, hogy perceken belül helyszínre értek, és tankönyvi emelt szintű ellátást nyújtottak. Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba kritikus helyzetben talált ifjú sérültjüket. Mielőbbi felépülést kívánunk, bajtársainknak gratulálunk és további hasonló sikeres mentést kívánunk!" - írták.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.