Balesetveszély

II. fokú viharjelzésben mentettek a vízirendőrök

A gárdonyi vízirendészeti körzeti megbízottak 2020. július 11-én délután három esetben összesen kilenc embert mentettek ki a Velencei-tóból.

2020.07.12 14:36ma.hu

A mentésekre elsősorban a II. fokú viharjelzés ideje alatt fellépő hirtelen felerősödő széllökések és az erős hullámzás miatt volt szükség. A rendőrök a Velencei-tó Öreg-tisztás, Lakner-kapu, valamint Nagy-tinkós elnevezésű vízi területeiről biztonsági intézkedés keretein belül összesen kilenc embert vittek biztonságban a kikötőbe. A délután folyamán a nagy szél keltette erős hullámzás miatt egy vízibicikli négy fővel a fedélzetén nem tudott önerőből partot érni, ketten egy sup deszkán sodródva kértek segítséget a egyenruhásoktól, három úszó pedig annyira kimerült, hogy csak a vízirendőrök segítségével tudott épségben partra jutni - tájékoztatta a ma.hu-t a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.