Baleset

Kutya támadt egy idős asszonyra

Nagytestű kutya támadt rá Hernádkércsen egy idős nőre. A rendőrség eljárást indított az állat gazdájával szemben.

2020.07.08 16:57ma.hu

Testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság egy középkorú hernádkércsi nővel szemben. A nyomozás adatai szerint 2020. július 7-én 17 óra 30 perc körül Hernádkércsen, a Kossuth Lajos utcában egy nagytestű kutya nekiugrott a kapunak, ami kinyílt. Az állat miután kifutott az utcára, rátámadt egy 72 éves nőre, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

A bejelentést követően a rendőrök előállították a kutya gazdáját, akit gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet a felelős álltatartásra: 

- Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni, azok kialakítása során tekintettel lenni korára, nemére és élettani állapotára.
- Az állattartó mindenkor gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről.
- Az állattartó köteles gondoskodni az állat szakszerű gondozásáról. A szakszerű és jogkövető gondozás fogalomkörébe esik kutya esetén a mikrochippel történő egyedi megjelölése, valamint az eb életkorának megfelelő veszettség elleni oltás megléte és széles spektrumú féreghajtó szerrel történő kezelése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.