Bűncselekmény

Brutális állatkínzás Tárnokon: nyílpuskával lőtték fejbe Szakállt, a pulit

Csoda, hogy az állat túlélte.

2020.07.08 09:04ma.hu

A Blikk szerint csak a csodának köszönhető, hogy a kétéves puli, Szakáll túlélte a támadást. Gazdája azt mondta a lapnak, a kutyát a gyermekei találták meg hétfőn reggel az udvaron.

Elnyúlva hevert, fejéből nyílvessző állt ki. A bal szeme fölött alig két centivel, a koponyacsontot átütve fúródott a fejébe, a nyak közepéig hatolt az állatban.

Azt hitték, elpusztult, de szerencsére nem ért létfontosságú szervet a nyílvessző. Az állatorvos meg tudta menteni, de Szakáll felgyógyulása még hónapokig eltarthat.

A rendőrök szerint célzottan lőhettek a kutyára egy fegyvernek minősülő számszeríjból, ezért ismeretlen tettes ellen indult nyomozás állatkínzás miatt.

Szakáll gazdájának egy éve megmérgezték a komondorát. A férfi úgy tudja, más kutyát is meglőttek a településen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.