Erőszak

Tökön rúgta, majd bocsánatkérés helyett meglőtte

Hét év fegyházat kapott a dunakömlődi férfi.

2020.06.26 17:30MTI

Emberölési kísérlet és lőfegyverrel visszaélés miatt jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a dunakömlődi férfit, aki két éve nyáron mellkason lőtt egy a szomszédjában dolgozó férfit.

Az ítélőtábla pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a napi rendszerességgel italozó vádlott két éve júniusban többször részegen zavarta a szülei dunakömlődi házánál munkát végzőket, a sértettet pedig lágyékon ütötte. Később ugyan bocsánatot akart kérni, de ez végül elmaradt, majd hazatérve saját udvaráról egy engedély nélkül tartott kispuskával mellkason lőtte a korábban bántalmazott férfit.

A mintegy harminc méterről, célzott lövéstől megsérülő férfit életveszélyes állapotban vittek kórházba, ahol életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.

A vádlott házában több, engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket találtak is az engedéllyel birtokoltak mellett.

A Szekszárdi Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt hét év fegyházra ítélte. A fellebbezések folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla az ítéletet megalapozottnak találta és helybenhagyta, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.