Bűncselekmény

Három kiskorú gyermeke előtt lőtte hátba volt élettársát egy férfi Érden

Az Érdi Rendőrkapitányságon tett feljelentést egy 32 éves nő, akit volt élettársa előző nap hátba lőtt egy airsoft puskával 3 közös kiskorú gyermekük szeme láttára. Elfogták.

2020.06.25 10:32MTI

A nő egy hivatalos papír aláírása miatt érkezett meg gyermekei apjának családi házához 2020. június 22-én délután. Az eddigi adatok szerint nem sokkal később, előzetes szóváltás nélkül, a gyerekek közelében volt párja felkapott egy fegyvert és hátba lőtte. A sértett ezután síró gyermekeivel távozott a helyszínről, fájdalmai miatt azonban később orvoshoz fordult, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést állapított meg nála. Tekintettel arra, hogy a beszerzett információk szerint a férfi a házban több fegyvert, köztük feltehetően éles lőfegyvert is tart, az érdi nyomozók az elfogáshoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték. A 2020. június 23-án kora délután végrehajtott művelet után a házban a nyomozók kutatást tartottak. Különböző típusú puskákat, gázriasztó fegyvereket, forgótáras fegyvert, airsoft fegyvereket, gumilövedékes fegyvereket, valamint feltehetően II. világháborús kézigránátot foglaltak le, amelyeket megküldtek szakértői vizsgálatra.

A 33 éves férfit kihallgatták, tettét részben elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárást, egyben elrendelték a 72 óráig érvényes ideiglenes megelőző távoltartást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.