Tűzszerészek

Világháborús bombát találtak Ferencvárosban

A második világháborús, 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen került elő.

2020.06.10 12:53MTI

Második világháborús bombát találtak Budapesten, Ferencvárosban szerdán, a robbanótestet csütörtökön fogják hatástalanítani a helyszínen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Gajdos Milán hadnagy elmondta: a második világháborús, 500 kilogrammos, amerikai gyártmányú légibomba a Kvassay Jenő út és a Duna közötti zárt építési területen került elő.

Hozzátette: a robbanótest biztonságos elszállításához a helyszínen kell hatástalanítani a bombát, ezért mintegy 700 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet.

Tekintettel arra, hogy az állampolgári korlátozások több forgalmas útvonalat érintenek majd, a tűzszerész műveletre június 11-én, csütörtökön az esti-éjszakai órákban kerül sor - tette hozzá.

Megjegyezte: a lezárásokkal kapcsolatban részletes rendőrségi információt lehet olvasni a rendőrség internetes oldalán, a www.police.hu-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.