Bűnügy

Nőket prostitúcióra kényszerítő sarkadi bűnszervezetet tartóztattak le - videó

A család négy tagja 2013-tól, további három tagja 2018 óta Berlinben dolgoztatott prostituáltként Magyarország keleti megyéiből toborzott, kiszolgáltatott gazdasági és szociális helyzetben élő nőket.

2020.06.04 17:11MTI

Nőket prostitúcióra kényszerítő sarkadi család hét férfi tagjának letartóztatását rendelte el a Békéscsabai Járásbíróság - közölte a Békés Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A főügyészség bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem miatt kezdeményezte a múlt szombaton elfogott férfiak letartóztatását. A család négy tagja 2013-tól, további három tagja 2018 óta Berlinben dolgoztatott prostituáltként Magyarország keleti megyéiből toborzott, kiszolgáltatott gazdasági és szociális helyzetben élő nőket. Az elkövetők a prostituáltakat elszállásolták, ellátásukat biztosították, majd elvették megkeresett pénzük jelentős részét és a kizsákmányolás során szerzett pénzből éltek. A bűncselekmények elkövetői a későbbiekben olyan "hierarchikusan működő" bűnszervezetet hoztak létre, amelynek felső szintjén a család idősebb tagjai, míg a második szinten a fiatalabb férfiak álltak, utóbbiak látták el a prostituáltak munkáltatásához kapcsolódó feladatokat.

A Békéscsabai Járásbíróság a hét férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.