Rendőrség

Négyéves kisfiával az ölében, biztonsági öv nélkül vezetett egy nő Nyíregyházán

Még a rendőröket is megdöbbentette a magyarázat.

2020.05.28 15:04ma.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vontak intézkedés alá egy személygépkocsit, és annak vezetőjét 2020. május 27-én délelőtt Nyíregyházán.

A motoros rendőrökkel szemben közlekedő 25 éves nő, a 4 éves gyermekével az ölében vezette gépkocsiját, miközben még a biztonsági övet sem használta.

Az egyenruhások döbbenten hallgatták az anya nem csupán szabálytalan, de rendkívül balesetveszélyes tettének magyarázatát, mely szerint azért közlekedett szabálytalanul a közúti forgalomban, hogy a fia érezze milyen a vezetési élmény, írja a police.hu.

A rendőrök a járművezetőnek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tízezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, a közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés, azaz a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt pedig a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyorsított eljárásban harmincezer forint pénzbírságot és 3 előéleti pontot szabtak ki az elkövetett jogsértés miatt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.