Baleset

Horrorbaleset Balatonkenesénél: kamiont előzött a kisbusz

Öten meghaltak a helyszínen.

2020.05.28 10:37MTI

Öten meghaltak, amikor egy tehergépkocsi és egy kisbusz egymásba rohant csütörtök reggel Balatonkenese külterületén - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A rendőrség később azt közölte, hogy a baleset előzés közben történt.

A közlemény szerint a baleset 6 óra 10 perckor történt a 710-es főút 5. kilométerénél; a kisbuszban utazó kilenc ember közül öten a helyszínen életüket vesztették, négyen pedig megsérültek.

A rendőrség később a honlapján közölte azt is, a kisbusz Balatonakarattya felől tartott Balatonfűzfő irányába, amikor a sofőrje az előtte haladó kamion előzésébe kezdett, majd fékezett, de összeütközött a szemből érkező és már vészfékező, az útpadkára lehúzódó tehergépkocsival.

Az érintett útszakaszt a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták, a rendőrök a forgalmat a 71-es főút felé terelik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.