Tragédia Újfehértón

Csak akkor tudta meg a vadász, hogy embert ölt, amikor a rendőrök kopogtattak nála

Egy vadra leadott lövés célt tévesztett, és egy két kilométerrel odébb lévő embert talált el Újfehértó egyik sűrűn lakott utcájában.

2020.05.19 07:51ma.hu

A Blikk információi szerint a vadász még csak nem is sejtette, hogy embert ölt. Ő ugyanis csak akkor szembesült tettével, amikor az egyenruhások bekopogtattak hozzá, majd közölték vele a szörnyűséget. A településen élőket megrázták a történtek.

"Épp kint ültem a kertben, amikor Pistát meglőtték" – mondta a lapnak az áldozat szomszédja. Lövést nem hallott, csak annyit látott, hogy a kocsi és a kerítés között fekszik valaki, de nem gondolta, hogy ekkora a baj. A nő épp hazafelé tartott, amikor meghallotta a mentők szirénáját, másnap pedig már azt látta, hogy a rendőrök helyszínelnek. Hozzátette: fia és unokája a történtek miatt csak félve látogatták meg őt.

"Egyszerűen érthetetlen, hogy fordulhat ilyen elő. Miért kell a fegyvert a város felé fordítani?" – tette fel kétségbeesetten a kérdést egy másik utcabeli, aki azt reméli, hogy a jövőben a vadászatot is betiltják a környéken.

A lap úgy tudja, a meglőtt ember éppen lányával beszélgetett háza udvarán, amikor a találat érte. A Blikknek egy vadászatban jártas forrás azt mondta, az ekkor használt lövedéket általában nagyvadak ellen szokták bevetni. Mint fogalmazott, képes egy lovat is néhány másodperc alatt kivéreztetni, így a megsebzett férfinak esélye sem volt.

A rendőrök több nappal a tragédia után is helyszíneltek azon a területen, ahonnan a lövést leadhatták. "A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya az Újfehértón történt haláleset körülményeit büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja" – mondta a lapnak a Szabolcs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.