Lopás

Kerekesszéket loptak gyerekek a nyíregyházi kórházból

A nyíregyházi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2020.05.17 12:07ma.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 15 éves nyíregyházi lány és egy 17 éves nyírteleki fiú ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2019. november 14-én éjjel, a lány kórházi ellátását követően eltulajdonítottak az egészségügyi intézmény területéről egy kerekesszéket.

A mentőszolgálat munkatársai látták meg a fiatalokat, és értesítették a rendőrséget.

A rendőrök a rendőrkapitányságra előállították őket, ahol mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki. Vallomásukban azt nyilatkozták, hogy nem volt tudomásuk arról, hogy a tolószéket csak a kórház területén használhatják, annak ellenére, hogy erre az intézményben tábla figyelmezteti őket. A használat közben megrongálódott kerekesszéket az eljárás alatt visszaszolgáltatták a kórháznak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.