Állatkínzás

Kaptárakba fújt mérget a buji férfi - a méhcsaládok jelentős része elpusztult

A nyíregyházi rendőrök elfogták az elkövetőt. 75 kaptárat mérgezett meg, egy hónappal korábban pedig közel 40 darabot borított fel.

2020.03.31 15:37ma.hu
Fotó: Police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást F. I. 35 éves buji lakos ellen - tájékoztatta a ma.hu-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2020. március 27-én 6 óra 40 perc körül 75 darab méhkaptárt rongált meg egy nyíregyházi telephely végén úgy, hogy egy flakonból ismeretlen vegyi anyagot befújt a kaptárok szellőztetőin keresztül, amelynek következtében a méhcsaládok jelentős része elpusztult.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit 2020. március 30-án elfogták, és előállítását követően gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi beismerő vallomást tett, és azt is elárulta a nyomozóknak, hogy egy hónappal korábban is ő tett kárt a kaptárokban. Akkor közel 40 darabot borított fel szintén jelentős számú méhek elpusztulását okozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.