Állatkínzás

Brutális módon öltek meg egy kutyát Dorogon

Csavarokkal teleszurkált virsli miatt pusztult el egy eb, de az ismeretlen elkövető több kertbe is bedobálta a veszélyes falatokat. A lakók közül többen feljelentést tettek.

2020.02.17 13:44Ma.hu

Az egyik dorogi utcában szórta tele a kerteket valaki bútorcsavarokkal teleszurkált virslidarabokkal. Egy 8 éves malamut evett belőle, nem sokkal később rosszul lett. Gazdái azt hitték, hogy egy korábbi betegsége újult ki, eszükbe sem jutott, hogy valaki szándékosan bántotta.

A kutya kedvetlen volt, nem nagyon bírt felállni, aztán elkezdett maga alá csinálni, hányt, amiben már vér is volt - mondta az ATV-nek a kutya gazdája. Már hozzá sem lehetett érni, mert látszott rajta, hogy fáj mindene. A kutyát végül el kellett altatni.

Egy másik eb szerencsésebb volt. Bár megműtötték, de élve megúszta a történteket. A röntgenfelvételén jól kivehető a két hegyes csavar. Csak a szerencsén múlt, hogy nem szúrta át a beleit vagy a gyomrát.

A szomszédok olyan virsliket találtak az udvarokban, amelyekben szegek voltak. Az utcában többen feljelentést tettek, kamerafelvételeket is vittek a rendőrségre, de a lakók csak találgatják, hogy ki és miért támadta meg a kutyákat.

A jelenlegi szabályozás szerint állatkínzásért két év börtön adható, ha az elkövető különös szenvedést okoz az állatnak, akkor három évet is kaphat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.