Nyomozás

Az országos rendőrfőkapitány 10 milliós "vérdíjat" tűzött ki

Gyilkost keresnek.

2020.02.17 12:53Ma.hu

Az országos rendőrfőkapitány bruttó 10 millió forintot tűzött ki az emberölés elkövetőjének kézre kerítése érdekében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi Osztálya 29022-71/2016. bűnügyi számon nyomozást folytat K. Judit magyar állampolgár sérelmére elkövetett emberölés miatt ismeretlen tettes ellen. A nő szentesi albérletéből 2006. július 21-én 19 óra és 22-én 9 óra között - 2 éves gyermekét egyedül hátrahagyva - ismertelen helyre távozott, azóta nem adott magáról életjelet. Az eltűnésével kapcsolatban beszerzett adatok és információk alapján K. Judit életellenes bűncselekmény áldozatává vált.

Az országos rendőrfőkapitány a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva bruttó 10.000.000, azaz tízmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát az országos rendőrfőkapitány fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A KR NNI kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve annak elkövetőjével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál, illetve bármelyik rendőri szervnél. Névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, továbbá a KR NNI - munkaidőben hívható - 06-1-550-2428 telefonszámán, vagy a 107 és 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.