Bűncselekmény

Távirányítóval 'pörgette' a taxiórát a sofőr, elfogták

Az erzsébetvárosi rendőrök ebben a hónapban már a második alkalommal fogtak el hasonló módszert alkalmazó csalót.

2020.02.05 11:06MTI
police.hu

Távirányítóval "pörgette" a taxiórát az a sofőr, akit az erzsébetvárosi rendőrök állítottak elő - közölte a rendőrség szerdán a honlapján.

A közlemény szerint a Wesselényi utcában igazoltatták az 50 éves gyáli taxisofőrt, ekkor derült ki, hogy az engedélyét visszavonták.

A gépkocsit is átvizsgálták, és a műszerfalon, a taxióra felett egy távirányítót találtak. Kiderült, hogy azzal a bekapcsolt taxiórán megjelenő fuvardíj összegét lehetett növelni.

A rendőrök a férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a kerületi rendőrkapitányságra, a gépkocsit pedig lefoglalták és elszállították. A taxis ellen végül információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt indítottak büntetőeljárást.

Közölték azt is, az erzsébetvárosi rendőrök ebben a hónapban már a második alkalommal fogtak el hasonló módszert alkalmazó csalót.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.