Rendőrség

Azt hitte, Magyarországon is belefér néhány deci bor

Egy 41 éves horvát állampolgárral szemben intézkedtek a hétvégén ittas járművezetés miatt a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai.

2020.01.27 17:24ma.hu
police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. január 25-én éjjel az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán - Tolna térségében - állítottak meg egy horvát rendszámú személygépkocsit. Az autó sofőrjét igazoltatták, és alkoholteszteres ellenőrzés alá vonták, mely pozitív értéket mutatott. A 41 éves horvát állampolgárt a Szekszárdi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a hiteles elektromos légalkoholmérő berendezés is megerősítette, hogy a férfi ittasan közlekedett.

Az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki ittas járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 41 éves horvát férfi elismerte felelősségét. Kihallgatása során azzal védekezett, hogy vacsorára fogyasztott el néhány deci bort, mely Horvátországban engedélyezett, és azt hitte, hogy Magyarországon is szabad ennyi alkoholt inni a vezetés megkezdése előtt.

A szekszárdi rendőrök az elkövetővel szemben egy nap alatt befejezték a büntetőeljárást, és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek. A férfi így egy nap alatt bíróság elé állhatott.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.