Bűnügy

Negyedmilliárdos heroinfogás Röszkén

A drogfutár - autója aljába szerelve - Röszkénél próbálta meg az országba csempészni a kábítószert.

2020.01.23 08:43ma.hu
police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztálya kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy angol férfival szemben. A 63 éves férfi Röszke Autópálya Határátkelőhelyen 2020. január 21-én 23 óra 10 perckor jelentkezett belépésre autójával. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a brit honosságú járművet félreállították, mert átalakítás nyomait látták rajta. A pénzügyőrök az első ülések alatt, a gyári padlólemezeknél egy házilag kialakított rejtekhelyen több csomagban összesen 22.062 gramm kábítószergyanús fehér port találtak, amely a heroin-tesztre pozitívan reagált.

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai lefoglalták az autóban talált anyagot, a férfit előállították, valamint elvégezték a gépjármű szemléjét.

Az igazságügyi vegyészszakértő előzetes véleménye szerint a lefoglalt anyag heroin, amely – súlya alapján – meghaladhatja a jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 264 millió forint.

A KR NNI nyomozói a 63 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyomozást szakértők bevonásával folytatják a rendőrök.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.