Gyilkosság

Horror Nádszegen: évek óta kereste az eltűnt nőt a rendőrség, ezért nem találták meg

Egy fiatalember élt anyjával és a meggyilkolt nővel egy házban.

2020.01.17 09:05ma.hu

Nádszeg (Galántai járás), a mintegy 3800 lakosú község még nem tért magához a sokkból, ami pár napja érte. Egy helyi fiatal rokkantnyugdíjas helyi férfit kedves, rendes, jó modorú fiatalemberként ismertek, noha tudták róla, hogy iszik és kábítószereket fogyaszt. Utóbbi éveit pedig minden valószínűség szerint édesanyja mellett egy meggyilkolt nő holttestével töltötte. A férfinak, bár van két lánytestvére is, akik közül az egyik csupán néhány száz méterre, az egyik szomszédos utcában lakik, mégsem tartják a kapcsolatot.

„Közismert fiatal fiú volt, a családját is ismertük. Soha senkiben fel nem merült volna, hogy ilyesmire vetemedne. Mindenkit rettenetesen megdöbbentett, hogy ilyen szörnyű cselekmény történt a békés falunkban” – válaszolt a paramter.sk kérdésére Nádszeg polgármestere, Kacz Éva.

Közel öt évvel ezelőtt, 2015 júniusának utolsó hetében, már az édesapa halála után, az akkor 23 éves István magára gyújtotta a házukat. Akkor a mintegy másfél kilométerre lévő nádszegi rendőrőrs két rendőre ért elsőként a helyszínre, majd az életét kockáztatva bement, és kihozta őt a felső szintről. A sűrű füstben a földön tapogatták ki az eszméletét vesztett fiatalt.

Akkor még nem sejtették, hogy a 2017. szeptember 29-én, a falu központjában lévő Adriano pizzériából, ebédidőben eltűnt Lakatos Líviát, az akkor 49 éves helyi lakost is az épületben találják majd meg.

"Lívia nem volt problémás alkat" – mondta meg Kacz Éva, eltűnése előtt bátyjával és két gyermekével élt egy háztartásban. Egy másik helyi lakos azonban elárulta a lapnak, hogy a hölgy elvált, lánya azóta elköltözött a faluból, fia pedig már többször is ült börtönben, pillanatnyilag is ott van, de tavaly például szabadlábon is volt.

Eltűnését követően felröppent a hír, hogy Léva környékén látták egy Jehova tanúi gyülekezet tagjai közt – a rendőrség közel két évvel az eltűnése után éppen erre hivatkozva tette közzé ismét a fényképét. A polgármester viszont emlékeztet arra, eltűnése előtt nem mutatta semmi jelét, hogy ennek a gyülekezetnek a tagjaként tevékenykedne a faluban.

2020. január 14-én, kedden, röviddel éjfél után az immár 28 éves István elballagott ugyanarra a rendőrőrsre, amelynek két rendőre négy és fél éve megmentette az életét, és most ő segített a helyi rendőröknek felderíteni egy bűntényt, noha a lehető legbizarrabb módon.

Bejelentette, hogy néhány évvel ezelőtt megölt egy nőt. A rendőrség közlése szerint jól láthatóan tudatmódosító szerek hatása alatt állt. Kimentek a házhoz, és találtak egy holttestet emeletes ház alsó szintjén, a lépcső alatti zárt helyiségben egy szőnyegbe csavarva. Állítólag a fejéből egy kés állt ki, a lábait pedig levágták. De az azóta a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal megbízott nyomozó hírzárlatot rendelt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.