Baleset

Káosz Kelenföldön - túlszaladt egy vonat

Rossz helyen állt meg egy elővárosi vonat, és a hatósági vizsgálat miatt órákon át okozott fennakadást a kulcsfontosságú állomáson.

2020.01.13 10:20ma.hu

Reggel 8.10-kor a Martonvásárról a Déli pályaudvarra tartó 4627-es számú, Z30-as jelzésű vonat Kelenföldi állomás tilos jelzést adó bejárati jelzőjét három méterrel túlhaladva állt meg. A vonatnál az ilyenkor szokásos hatósági vizsgálatot tartották, noha balesetveszélyes helyzet nem alakult ki - közölte Facebook-oldalán a Mávinform.

A hatósági vizsgálat befejezése után, 75 perces késéssel indult tovább a személyvonat. Az esemény vizsgálati szakasza még nem fejeződött be, azt írták, addig konkrét információt nem tudnak adni. Az eset más vonat közlekedésében nem okozott gondot, illetve veszélynek sem voltak kitéve az utasok, akik beszámolói szerint egyébként tömve volt a szerelvény, és sokáig nem kaptak információt arról, miért vesztegelnek az állomáson.

Kelenföld és Nagytétény között immár mindkét vágányon közlekednek a vonatok. A menetrend fokozatosan áll helyre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.