Erőszak

Agresszív migránsok okoztak pánikot egy vonaton Szatmár megyében - videó

Az utasokat zaklatták a szemtanúk szerint.

2020.01.13 08:00Ma.hu

Szombat délután a Temesvár és Nagybánya között közlekedő vonatra a Bihar megyei Érmihályfalván a hatóságok felszállítottak három libanoni - más források szerint líbiai - migránst.

A határrendészek egy érmihályfalvi bolt közelében bukkantak rá a három ázsiai fiatalemberre, akik nem tudták megindokolni, miért tartózkodnak a magyar határ közvetlen közelében.

Mivel kiderült, hogy Romániában menekültstátusért folyamodtak, és a Máramaros megyei Nagysomkúton kialakított regionális menekültközpontban vették nyilvántartásba őket, a határrendészek egyszerűen felpakolták őket az első vonatra, amely Máramaros megye felé tartott - számolt be az esetről a Főtér.ro.

És itt kezdődött a botrány. A közel-keleti férfiak ugyanis az utasok beszámolója szerint botrányosan viselkedtek, sőt megpróbálták kirabolni őket.

Az utasok beszámolója szerint a 16 és 17 év körüli libanoniak azonnal akcióba léptek: fel-alá járkáltak a szerelvényben, és megpróbálták kirabolni az utasokat - mint az utasok elmondták, egyikük pénztárcáját sikerült is ellopni, de mivel a többiek észrevették, elvették tőle, és visszaadták jogos tulajdonosának.

Ezt követően a kalauzok folyamatosan szemmel tartották a három libanonit, akik egyre agresszívabban viselkedtek - mintha alkohol vagy kábítószer hatása alatt álltak volna.

Egy utas szerint úgy sétáltak közöttük-fel-alá, mint a szupermarketban a polcok között, felmérendő, kitől mit lehet ellopni.

Végül odáig fajult a helyzet, hogy már az egyik kalauz pénztárcáját is el akarták venni, sőt ujjukat a torkuk előtt elhúzva jelezték, milyen sorsot szánnának neki, miután megpróbálta lenyugtatni őket.

A kalauz ekkor úgy döntött, hogy a hatóságokhoz fordul, és Nagykárolyban hívta a rendőröket, akik végül őrizetbe vették a libanoniakat.

A Szatmár megyei rendőr-főkapitányság közölte: a kalauzt és az utasokat sértegető, agresszív libanoniakat megbírságolták, majd útnak indították őket Nagysomkút felé.

A nagyváradi területi határrendészeti kirendeltség közlése szerint a határrendészeknek nem kötelessége kíséretet biztosítani a migránsok számára, különösen ebben az esetben, mivel besorolásuk szerint szabadon közlekedhettek az ország területén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.