Baleset

Tragédia: emberéletet követelt egy lakástűz Debrecenben

A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet.

2020.01.11 11:16MTI

Egy ember életét vesztette lakástűzben szombat reggel Debrecenben, a körülményeket a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja - közölte Plásztán-Kopcsa Kamilla, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője az MTI-vel.

Papp-Kunkli Nóra, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a tűz egy Füredi úti társasházban keletkezett, a második emeleti lakás teljes terjedelmében égett.

A tüzet a kigyulladt lakás fölött lakó tűzoltó észlelte, aki azonnal értesítette kollégáit meg a házban lakókat, és megkezdte a mentést - ismertette a szóvivő.

Tizenegyen önállóan el tudták hagyni az épületet, de tizenkét embert a tűzoltóknak védőmaszkban kellett kimenekíteniük a füsttel telítődött lépcsőházon keresztül.

A lángokat már megfékezték a tűzoltók, de a társasház lakói még egy autóbuszban várják, hogy visszatérhessenek otthonukba - tette hozzá Papp-Kunkli Nóra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.