Erőszak

Új részletek a gyermekotthonban elkövetett bántalmazás ügyében

A kaposvári kapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz.

2020.01.10 16:17ma.hu

Egy feltételezett fiatalkorú elkövetőt gyanúsítottként hallgatott ki, társát körözi a rendőrség a kaposvári gyermekotthonban történt bántalmazás ügyében – adta a tájékoztatást a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján pénteken

A kaposvári kapitányság súlyos testi sértés kísérlete miatt nyomoz. Kihallgatták a sértettet és tanúkat hallgattak meg a gyermekotthonban.

Jelezték, hogy miután a nyomozóhatóság tudomást szerzett az esetről, hivatalból, soron kívül büntetőeljárást rendelt el, és azonnal megkezdte az ügy körülményeinek a vizsgálatát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) korábban azt közölte, hogy Fülöp Attila, a minisztérium szociális ügyekért felelős államtitkára belső vizsgálatot indított a Zita Speciális Gyermekotthonban történt esettel összefüggésben.

A közösségi médiában megjelent videón az látható, hogy egy fiú a szobatársát üti és rúgja, a videó készítője pedig nevetve követi az eseményeket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.