OMSZ

Drámai életmentés Vas megyében: 4 hónapos babához riasztották a mentőket

Lenyelt egy játékot, kis híján megfulladt a csecsemő.

2020.01.09 12:39ma.hu

Négy hónapos babához kérték a szombathelyi mentők segítségét szerda délután egy közeli településre. A fulladó csecsemőhöz azonnal több egységet is indított a rutinos mentésirányító, aki folyamatosan instruálta a bejelentőt a teendőkre.

A kétségbeesett telefonáló mindent jól csinált, a beavatkozások mégsem jártak sikerrel. A baba egyre kevésbé kapott levegőt és végül eszméletlenné vált - írja Facebook-oldalán az OMSZ.

A befújások sem voltak eredményesek, ezért azonnal autóba tették a gyermeket és az érkező mentő elé indultak. A találkozást a vonalban levő mentésirányító koordinálta és az autók félúton, valószínűleg az utolsó pillanatban találkoztak.

A mnetősök azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek és kiderült, hogy a nyelőcső felső szakaszába ékelődött játék nyomta össze a gégéjét úgy, hogy a kicsi csaknem megfulladt.

A mentősöknek sikerült gyorsan eltávolítani a figurát, amit a szülők tudta nélkül, valószínűleg valamelyik kistestvér dughatott be játékból a kiságyba. Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a gyermeket.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.