Erőszak

Sokkoló részletek: nevelőtanára húzta ki a kést a gyermekotthonban megszúrt lány hátából

Egy 13 éves lány szúrta hátba társát Esztergomban.

2020.01.04 09:45ma.hu

Semmi előzménye nem volt, és olyan váratlanul történt a késes támadás az esztergomi gyermekotthonban, hogy a tanárnak esélye sem volt megakadályozni. A Blikk újabb részletekről számol be.

Mint ismert, egy 13 éves lány az intézet konyhájában társai és a csoport nevelőjének szeme láttára egy kenyérvágó késsel szúrta hátba két évvel idősebb, gyanútlan társát. Áldozatát – akinek jobb lapockája alá hatolt a penge – életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Annyira hirtelen történt a támadás, hogy a nevelőnek esélye sem volt azt megfékezni – írja a lap. De az ő közbelépése akadályozta meg a nagyobb bajt, miután kihúzta a kést a lány hátából, riasztotta a mentőket is. A tettes kiszaladt a konyhából, akit a segélykiáltásokra felfigyelő nevelők elfogtak, majd a rendőrség kiérkezéséig egy szobába zártak.

"December 29-én történt a támadás, amit se veszekedés, se vita nem előzött meg” – nyilatkozta a lapnak dr. Zsirai Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. A késelő lányt a Tatabányai Járásbíróság letartóztatta, de tekintettel arra, hogy csupán 13 éves, a Rákospalotai Javítóintézetbe került.

A Blikk megtudta, hogy a késelő kamasz kilenc hónapja, tavaly március 3-án azért került az Esztergomi Gyermekotthonba, mert Cegléden egy törött sörösüveggel próbált kirabolni egy férfit.

Címlapfotón a Rákospalotai Javítóintézet (MTI/Cseke Csilla)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.