Közlekedés

Videón az elmúlt hét legpofátlanabb sofőrjei

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei hat napon keresztül, civil autókból ellenőrizték a szabálytalankodó autósokat a fővárosban.

2019.12.10 11:15ma.hu

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai olyan autósokat szűrtek ki és büntettek meg, akik vezetés közben telefonáltak, nem kötötték be a biztonsági övüket, nem vették figyelembe a záróvonalat, vagy átmentek a piroson, de a gyorshajtókat is lekapcsolták.

Az akció során összesen 72 sofőr kapott bírságot:
- záróvonal átlépése miatt 12,
- buszsávban közlekedés miatt 11,
- mobiltelefonálás miatt 10,
- gyorshajtás miatt 7 sofőrt bírságoltak meg.

A rendőröknek intézkedniük kellett több sofőrrel szemben, amiért figyelmen kívül hagyták az útburkolati jeleket, például mozgáskorlátozott parkolóhelyen parkoltak jogosulatlanul, nem vették figyelembe a megállni tilos táblát, a kötelező haladási irányt, illetve nem használták a biztonsági övet.

Összesen 12 sofőr kapott helyszíni bírságot amiatt, hogy áthajtott a piros lámpán.

A rendőrök fedélzeti kamerákkal felszerelt autókkal végezték az ellenőrzést, így a szabálytalankodókról felvétel is készült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.