Baleset-tűz

Tűz volt egy balatoni szállodában - 120 embert mentettek ki

Tűz ütött ki csütörtök este egy szállodaépület alagsori szaunájában Siófokon, a Beszédes József sétányon. A tűzoltók jelentős erőkkel érkeztek a helyszínre.

2019.11.01 08:35ma.hu

Megfékezték a tűzoltók a siófoki Beszédes József sétányon álló szállodaépület alagsori szaunájának lángjait - közölte a katasztrófavédelemre hivatkozva az Inforádió.

A siófoki hivatásos tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, Pétfürdőről, Székesfehérvárról, Veszprémből, Balatonfűzfőről érkezett további tűzoltói segítség. Az egységek három vízsugárral oltották a füsttel telítődött szauna lángjait, és átvizsgálták az alagsori szint helyiségeit.

Megkezdték az épületben tartózkodók kimenekítését, az erkélyen rekedteket emelővel mentették le, illetve a lecsökkent füst miatt a lépcsőház is alkalmassá vált a mentési feladatokra.

A tűzoltók a felvonókat is ellenőrizték, majd az épület valamennyi szintjét átvizsgálták.

Az alagsorban sem, és az emeleti szinteken sem találtak senkit, mindeközben folyamatosan szellőztették az épületet.

A kimenekített százhúsz ember számára fedett melegedőhelyiséget biztosítottak.

Az egységek éjjel is folytatták a munkálatokat a helyszínen, ahová a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kiérkezett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.